This site is designed to take advantage of CSS. If you are seeing this, CSS must not be available or enabled in your browser. Everything should still work, but won't be as pretty. :)
invers Software
 

2006-05-24: Calamus SL má narozeniny. Všechno nejlepší!

Calamus SL má dnes 15. narozeniny.

Oslavte je s námi.

Tím, že to jsou narozeniny kulaté, dělá se normálně párty a je u toho spousta dárků. Někdy je dostane jubilant, někdy hosté. Nejlepší je, když dostanou dárek oba. My budeme slavit 15 dní na virtuální párty a darujeme vám půl Calamusu. K tomu je narozeninová sleva na všechnypříplatkové moduly 15 %.

Darujte svému Calausu hodně lásky a pozornosti a podívejte se, jestli mu ještě nechybí nějaký modul. Využite příležitost. Calamusová narozeninová párty končí 08.06.2006 (o půlnoci).

Calamus SL má narozeniny. Tudy se jde k narozeninovému ceníku.


Vzpomínáte si ještě?

Calamus SL byl poprvé představen 24. května 1991. Od té doby urazil hodně dlouhou cestu. Mnozí z vás si jistě vzpomenou. Tehdejší vydavatel (DMC) označoval tuto verzi jako milník. To je pravda, protože Calamus byl tehdy největší a nejprofečsionálnější software na počítačích Atari. Konečně 16,7 milionů barev místo černé a bílé, konečně rastrování a separace barev. A moduly, moduly, moduly...

Také zbytek příběhu je známý. Firma DMC nechala v Dánsku udělat portování Calamusu SL pod Windows – , které se ale na trhu PC příliš neujalo. V roce 1995 prodala DMC práva na Calamus kanadské firmě MGI, známé malými programy pro zpracování obrazu pro Windows. MGI vyvíjela dále Calamus pro PC na Calamus Publisher 2.0 (který byl ale koncem roku 1998 před začátkem prodeje odstaven.

Calamus SL vyvíjí od roku 1995 Michael Monscheuer, nejprve pro DMC, potom pro invers. Následovaly velké vývojové pokroky, které si můžete detailně prohlédnout zde. Poté, co se invers Software v roce 2000 bezúspěšně pokusil koupit práva na Calamus od MGI, bylo MGI pohlceno firmou ROXIO. Od ní mohl konečně Ulf Dunkel roku 2002 koupit práva na Calamus.

Od té doby byl velký upgrade na SL2003 a o něco menší upgrade na SL2006. Paralelně s vývojem a péčí o Calamus-SL jsme v roce 2003 začali s kompletně novým vývojem nativního publikačního programu pro Mac OS X, který má být brzy dohotoven: iCalamus

top top

© 1998–2024 invers Software. Všechna práva vyhrazena. | Soukromí
| Našli jste překlep, nebo chybný překlad?