This site is designed to take advantage of CSS. If you are seeing this, CSS must not be available or enabled in your browser. Everything should still work, but won't be as pretty. :)
invers Software
 

2006-05-24: Happy Birthday, Calamus!

Calamus SL viert vandaag zijn 15e verjaardag.

Vier het mee.

Zodat een verjaardag ook werkelijk leuk is, geeft het normaliter een feest en vele geschenken. Soms voor de jubilaris, soms voor de gasten. Het beste is beiden. Wij vieren 15 dagen lang een virtueel feest en geven U de halve Calamus. Daarnaast is er voor alle aankoopmodules globaal 15% jubileum korting.

Geef Uw Calamus nu veel aandacht en bekijk of U nog een of andere module mist. Sla nu toe. Het Calamus jubileumfeest gaat door tot en met 08-06-2006 (middernacht).

Calamus SL viert vandaag zijn 15e verjaardag. Hier vindt U de actuele jubileum prijslijst.


Herinnert U het zich nog?

Op 24 mei 1991 werd Calamus SL de eerste keer uitgebracht. Het is een lange weg geweest naar nu toe. Velen van U herinneren zich dat zeker nog. De toenmalige uitgever (DMC) had die versie trots als mijlpaal aangekondigd. Dit klopt aangezien Calamus toentertijd de grootste en professioneelste software voor de Atari computer was. Eindelijk 16,7 miljoen kleuren in plaats van slechts zwart-wit. Eindelijk rastering en kleurenscheiding. En modules, modules, modules...

Ook de rest van de geschiedenis is bekend. DMC liet in Denemarken een Calamus SL Windows uitvoering maken, die niet werkelijk op de Windowsmarkt van de grond kwam. In 1995 verkocht DMC de Calamusrechten aan de Canadese firma MGI, die met kleine beeldbewerkingprogramma's voor Windows bekend was geworden. MGI ontwikkelde de PC Calamus verder tot de Calamus Publisher 2.0 (die eind 1998 voor de verkoopstart gestopt werd.

Calamus SL werd vanaf 1995 door Michael Monscheuer, eerst voor DMC, daarna voor Invers, verder doorontwikkeld. Er volgden grote ontwikkelingsstappen. Die U allemaal gedetailleerd hier na kunt lezen. Nadat het Invers Software in 2000 niet lukte de Calamus rechten van MGI te kopen, werd MGI door ROXIO overgenomen. Daar kon Ulf Dunkel in 2002 de Calamus rechten definitief kopen van ROXIO.

Sindsdien heeft er een verdere grote upgrade naar SL2003 plaatsgevonden en de iets kleinere upgrade naar SL2006. Parallel aan de Calamus SL ontwikkeling en zorg zijn we met de volledig nieuwe ontwikkeling van een locale publisher voor Mac OS X begonnen, die in de komende tijd gereed komt: iCalamus.

top top

© 1998–2024 invers Software. Alle rechten voorbehouden. | Gegevensbescherming
| Vertaalfouten over deze pagina gevonden?